Implementatiemanager veranderingen Services (2024)

Table of Contents
Vast De functie FAQs
Implementatiemanager veranderingen Services

Direct solliciteren

Implementatiemanager veranderingen Services (1)

Vast

Uren per week 30-36 uur
Plaatsingdatum 11-09-2024
Vacaturenummer CA10045118
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau € 4.211,- tot € 5.997,-
Sluitingsdatum 18-09-2024
Aantal fte 1
Uren per week 30-36 uur
Plaatsingdatum 11-09-2024
Vacaturenummer CA10045118
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau € 4.211,- tot € 5.997,-
Sluitingsdatum 18-09-2024
Aantal fte 1

Sociaal / maatschappelijk / welzijn

  • Maak het verschil door te zorgen dat mooie plannen voor betere zorg en jeugdhulp daadwerkelijk leiden tot verbetering voor de kwetsbare Amsterdammers.
  • Bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening aan de Amsterdammers die gebruik maken van de Wmo, de Jeugdwet en de Wet Leerlingenvervoer.
  • Werk in een professioneel team waarin wordt gewerkt aan succesvolle veranderingen en waar veel aandacht is voor persoonlijke groei.

De functie

In de functie van implementatiemanager veranderingen Services ben je verantwoordelijk voor het succesvol doorvoeren en borgen van alle veranderingen binnen het team Services van onze afdeling. Team Services zorgt ervoor dat Amsterdammers de juiste informatie, zorg en ondersteuning ontvangen. Zij fungeren als backoffice voor de ketens Wmo, Jeugdwet en Leerlingenvervoer. Veranderingen binnen Services omvatten vaak nieuwe wet- en regelgeving, nieuwe zorgcontracten, efficiëntieverbeteringen, digitaliseringsprojecten en andere strategische doelen. Jouw doel is om deze veranderingen naadloos te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.

Als implementatiemanager beheer je alle proces- en systeemveranderingen en zorg je ervoor dat deze goed worden ontvangen door team Services. Je inventariseert de gewenste veranderingen en stelt een duidelijk overzicht en planning op. Daarnaast help je bij het prioriteren van deze veranderingen en behartig je de belangen van Services. Voor elke verandering analyseer je de impact op de gehele keten, onderzoek je de haalbaarheid en adviseer je over de beste implementatieaanpak. Je ontwikkelt gedegen plannen van aanpak en stemt deze af met management, coördinatoren, projectleiders en andere belanghebbenden.

Verder zorg je ervoor dat medewerkers adequaat getraind worden en dat werkinstructies en werkprocessen worden aangepast aan de nieuwe veranderingen. Je communiceert actief over de doorgevoerde veranderingen met alle ketenpartners om een soepele overgang te garanderen. Door jouw inzet worden proces- en systeemverbeteringen effectief geïntegreerd, wat bijdraagt aan de optimale ondersteuning van Amsterdammers. Je speelt een cruciale rol in het realiseren van de strategische ambities van team Services. Jouw werk zorgt ervoor dat veranderingen niet alleen geïmplementeerd worden, maar ook duurzaam geborgd zijn binnen de teams.

  • Projectmedewerkers aansturen: je geeft leiding aan projectmedewerkers en werkt hierbij nauw samen met het uitvoerende team Services, de ketenpartners en andere gemeentelijke partijen.
  • Coördinatie van veranderingen: namens de team Services stem je alle veranderingen af met zowel interne als externe ketenpartners.
  • Samenwerking met diverse partners: je werkt samen met partners zoals Functioneel Beheer, het Front Office, Contractmanagement, Financiën, het verzendbedrijf, de externe indicatiesteller, zorgaanbieders en de Buurtteams.
  • Deelname aan overleggen: je neemt actief deel aan weekstarts, maandoverleggen en teamactiviteiten van jouw team Ontwikkeling, Implementatie en Beheer (OIB).
  • Bijdrage aan teamdoelen: je draagt bij aan het behalen van de gezamenlijke teamdoelen binnen jouw team OIB.
  • Ondersteuning van projectuitvoering: je ondersteunt de uitvoering van projecten door effectieve samenwerking en afstemming met alle betrokken partijen.

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Je gaat werken bij het team Ontwikkeling, Implementatie en Beheer (OIB). Team OIB is de sleutel tot uitvoerbare veranderingen! Team OIB ontwikkelt, implementeert en beheert werkwijzen en veranderingen voor Onderwijs, Jeugd en Zorg. In het team werken projectleiders, programmamanagers, businessanalisten en inhoudelijke experts samen aan een groot aantal implementatie- en verbetertrajecten. Daarnaast zijn wij expert op een aantal domein overstijgende thema’s, zoals risicomanagement, privacy en de AVG, portfoliomanagement en klantinformatie.

Team OIB is onderdeel van de afdeling Services & Data van de directie Jeugd, Zorg en Diversiteit. Bij de afdeling Services & Data horen naast team OIB ook de teams Services, Data en een Regionaal Ondersteuningsteam Jeugd. Jouw werk richt zich vooral op team Services.

Voor deze functie Implementatiemanager veranderingen Services beschik je over:

  • Een afgeronde WO opleiding.
  • Minimaal 2 jaar ervaring met projectmatig en agile werken, procesinrichting en adviesvaardigheden in een operationele omgeving.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een organisatie met complexe dynamiek, gekenmerkt door diverse belangen en verschillende organisatieniveaus.
  • Ervaring binnen het aandachtsgebied en het werkveld van de Jeugdwet, de Wmo en de Wet Leerlingenvervoer.

Aan competenties breng je mee:

  • Analytisch vermogen: je kan structuur aanbrengen in complexe situaties. Het uiteenrafelen van problemen en de onderdelen op systematische wijze onderzoeken.
  • Omgevingsbewustzijn: je signaleert ontwikkelingen en kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties die bijdragen aan betere organisatieprestatie.
  • Samenwerken: je kunt goed samenwerken en levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat. Je bent een verbinder.
  • Oordeelsvorming: je kunt balans aanbrengen in een omgeving waar tegelijkertijd veel verschillende projecten lopen, waar deadlines strak zijn en waar kwaliteit niet uit het oog verloren mag worden.

Als Implementatiemanager kom je ons 30 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

  • Een bruto maandsalaris van € € 4.211,- tot € 5.997,- (schaal 11) op basis van een 36- urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
  • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst. · Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen. Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
  • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering. Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken, je werkt gemiddeld 50% op kantoor. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten. ï· Een mobiele telefoon en/of laptop.
  • Een (elektrische) leenfiets waarmee je duurzaam en gezond tussen werklocaties reist.

  • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 18 september 2024 via de ‘direct solliciteren’ button.
  • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
  • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum en bestaat uit twee gesprekrondes, een cv/brief ronde en een tweede gesprek waarin het behandelen van een casus onderdeel is. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, en twee directe collega’s met wie je zult samenwerken.
  • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
  • De gesprekken vinden plaats in week 39, op de kantoor locatie Jan van Galenstraat 323 te Amsterdam. Als onderdeel van ons proces zullen we het vriendelijke verzoek doen om referenties te verstrekken, wat ons zal helpen om een beter inzicht te krijgen in je achtergrond en ervaring.
  • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
  • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Direct solliciteren

Terug naar alle vacatures

Vragen over deze vacature?

Over de functie kun je Mireille Geenen, teammanager, benaderen via M.Geenen@amsterdam.nl of bellen naar 0651281767.

Implementatiemanager veranderingen Services (2024)

FAQs

What are the roles and responsibilities of an implementation manager? ›

An Implementation Manager is responsible for overseeing the practical execution of digital projects and initiatives within an organisation. They bridge the gap between strategic planning and actual implementation, ensuring that projects are completed on time, within budget, and meet predefined objectives.

Is an implementation manager a good job? ›

The role offers a competitive salary, opportunities for professional development, and the chance to work with a variety of technologies and industries. The career path for an Implementation Manager can lead to senior management positions, consulting roles, or specialization in specific industries or types of software.

What does a customer implementation manager do? ›

The role is multi-faceted, combining project management, technical expertise, and customer relationship skills to ensure customers can leverage the software effectively and achieve their business goals.

What is the difference between implementation manager and project manager? ›

Project Managers oversee the entire project lifecycle, including planning, execution, and closure, with a broader view of project management principles. Implementation Managers specialize in taking strategies and plans and executing them on the ground, concentrating on turning ideas into operational reality.

What are the five tasks of implementation planning? ›

5 easy steps to create your project implementation plan
  • 1) Define your goals and milestones.
  • 2) Conduct research by interviewing, surveying, or observing.
  • 3) Brainstorm and map out potential risks.
  • 4) Assign and delegate essential tasks.
  • 5) Finalize your plan and allocate resources.
Oct 10, 2023

What are the three responsibilities of the implementation team? ›

Development of implementation plans for each level. Development of team structures at each level. Development of communication plans and protocols. Development of training plans.

How much do implementation managers make in the US? ›

Implementation Manager Salary
Annual SalaryWeekly Pay
Top Earners$151,500$2,913
75th Percentile$121,000$2,326
Average$103,518$1,990
25th Percentile$75,500$1,451

What is the salary of implementing? ›

Implementation Engineer Salaries in India

The average salary for Implementation Engineer is ₹5,50,455 per year in the India. The average additional cash compensation for a Implementation Engineer in the India is ₹50,000, with a range from ₹40,000 - ₹1,20,000.

What inspired you to become an implementation manager? ›

Answer Example: “I am passionate about helping companies implement new software systems. I have years of experience in this field and have worked with many different types of software. My expertise in implementation management allows me to quickly understand a company's needs and create a plan to meet them.

What level is an implementation manager? ›

Once you've acquired a Bachelor's Degree in Business or a related field, you'll typically begin your career as an entry-level Implementation Manager. In general, you can become an Implementation Manager after completing your 4 year Bachelor's Degree in a related discipline.

What is the career path for implementation manager? ›

Professionals often hold several years of experience as an implementation specialist, IT specialist or related roles before entering the implementation manager role. After management experience, professionals can move into roles like senior implementation manager and director of implementation roles.

What is another name for an implementation specialist? ›

For example, some employers may refer to an Implementation Specialist as either an Implementation Manager or an Implementation Consultant.

What is another title for implementation manager? ›

Similar Job Titles to an Implementation Manager

For example, some employers may refer to an Implementation Manager as either a Director Of Implementation or an Implementation Specialist.

Who does an implementation manager report to? ›

Typically reports to a director. The Implementation Manager manages subordinate staff in the day-to-day performance of their jobs. True first level manager. Ensures that project/department milestones/goals are met and adhering to approved budgets.

How much does an implementation manager make compared to a project manager? ›

Additionally, a project manager/analyst has an average salary of $100,168, which is higher than the $90,790 average annual salary of an implementation manager. The top three skills for an implementation manager include project management, account management and client relationships.

What are the roles and responsibilities of implementer? ›

The implementer's responsibilities include:
  • Assist the Change Requester with change request ticket documentation as necessary.
  • Build and test the change.
  • Create the implementation plan, test plan and back-out plan.
  • Upon approval, deploy the change during the time scheduled.
  • Execute the back out plan if required.

What is the roles and responsibilities in implementation project? ›

A successful project requires the project team to participate (at some level) in the planning process, buy-in to the project plan, and be responsible for completion of assignments. It is important to have a defined formal structure for the project and for the project team.

What does an implementation leader do? ›

Responsibilities & Duties

Establish and successfully manage relationships with clients as assigned. Analyze customer's business processes and determine best fit with the product. Perform and lead the setup, configuration, and testing of customer instances to ensure proper functionality.

What is the job description of implementation? ›

An implementation specialist is a key player in the installation, training, testing, and troubleshooting processes of a firm's products or services. They work closely with customers to understand their needs and ensure that a product fulfils these requirements effectively.

Top Articles
Charizard #1 Prices | Pokemon Japanese 25th Anniversary Promo
Der Kitchenaid Standmixer im Test (2024)
Craigslist St. Paul
Uca Cheerleading Nationals 2023
El Paso Pet Craigslist
Apex Rank Leaderboard
Activities and Experiments to Explore Photosynthesis in the Classroom - Project Learning Tree
Undergraduate Programs | Webster Vienna
Nikki Catsouras Head Cut In Half
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Pbr Wisconsin Baseball
Comenity Credit Card Guide 2024: Things To Know And Alternatives
litter - tłumaczenie słowa – słownik angielsko-polski Ling.pl
South Bend Tribune Online
The Binding of Isaac
Amelia Bissoon Wedding
Robert Malone é o inventor da vacina mRNA e está certo sobre vacinação de crianças #boato
Louisiana Sportsman Classifieds Guns
Farmer's Almanac 2 Month Free Forecast
Booknet.com Contract Marriage 2
Kayky Fifa 22 Potential
Craigslist Clinton Ar
Best Transmission Service Margate
At&T Outage Today 2022 Map
Xfinity Cup Race Today
[PDF] PDF - Education Update - Free Download PDF
Johnnie Walker Double Black Costco
Watch Your Lie in April English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Gina Wilson Angle Addition Postulate
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Wood Chipper Rental Menards
Is Holly Warlick Married To Susan Patton
R/Airforcerecruits
Select The Best Reagents For The Reaction Below.
950 Sqft 2 BHK Villa for sale in Devi Redhills Sirinium | Red Hills, Chennai | Property ID - 15334774
Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020
Fedex Walgreens Pickup Times
Wcostream Attack On Titan
Muma Eric Rice San Mateo
Midsouthshooters Supply
10 games with New Game Plus modes so good you simply have to play them twice
Pink Runtz Strain, The Ultimate Guide
Bekkenpijn: oorzaken en symptomen van pijn in het bekken
Funkin' on the Heights
Nurses May Be Entitled to Overtime Despite Yearly Salary
Mikayla Campinos Alive Or Dead
Wvu Workday
Craigslist Indpls Free
Ssss Steakhouse Menu
Fahrpläne, Preise und Anbieter von Bookaway
Lake County Fl Trash Pickup Schedule
Coors Field Seats In The Shade
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6626

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.